Foto's en verhalen van leden

Op deze pagina kunnen leden hun verhaal kwijt. Leuk, niet leuk, annecdote, foto. Alles. Alles wat ook maar een beetje link heeft met de Giulia.

Stuur je verhaal of foto op naar dit e-mail adres
Giulia's in de sneeuw 2009
Met een eerste rit na aankoop meteen de sneeuw in (19-12-2009). Je moet er wat voor over hebben om de eerste foto op deze pagina te hebben. Jacco Gersen deed het met zijn 2.0 liter Giulia uit 1974.....
toegevoegd 20-12-2009
Verslag restauratie Bertone GTV 2000 van Erik Bolwerk, lidnr 192

Erik is lidnummer 192, aangemeld op 07-03-2010.
Hij vermeldde bij zijn inschrijving dat hij alles op foto
en website had gezet.

Bij deze de link naar zijn verslag van de restauratie van zijn alfa's

Klik hier
Ronnie van Lankveld (lidnr 62) zijn fotoverslag van zijn verblijf in Italie in maart 2010.

"Squadra 33 on tour"

Klik hier
Het pinksterweekend 2010
Klik hier

Beste Paul,

Langs deze weg ook even een stukje “leden stellen zich voor” voor in de Gazetta. Ik zag wel dat je mijn Supertje uit hebt “gescholden” voor de Bella van een andere amici (is inmiddels aangepast, red.)

Mijn naam is Henk Sieben en al in de pre-rijbewijs fase, ruim 25 jaar geleden, belangstellend voor Alfa Romeo en later de Giulia in het bijzonder. Sportief "doosje" met een eigen gezicht en persoonlijkheid. Woonachtig in Montfoort nabij Utrecht. In een ver verleden begonnen met een Fiat Ritmo 130TC, Sud 1.5 QV maar al snel in de lease auto's terecht gekomen waarbij je bent overgeleverd aan de "nukken" van een bedrijfspolicy. Nog steeds zijn de merken uit Italië niet opgenomen op de lijst en zijn we overgeleverd aan Zweeds, Duits, Frans of iets uit het Verre Oosten.

Ik heb mijn Giulia uiteindelijk gekocht bij Il Biscione te Hilversum maar bij toeval gespot en proef gereden bij de 105 Workshop in Etten-Leur. Mijn voorkeur had het om er een te vinden die rijdend opgeknapt zou kunnen worden. Iets helemaal uit elkaar halen en volledig aanpakken verdient respect maar kan ik niet combineren met de andere zaken in het dagelijks leven. Zoiets vinden betekent veel zoeken, proefrijden, bieden, misgrijpen en weer overnieuw beginnen. Al blijft de jacht mooier dan de vangst, nu ze er staat ben ik uiterst tevreden. De Giulia heeft al wat modificaties onder gaan die mij al goed bevallen. Onderstel is aangepast met een Alfaholics stabilisator en veren, Koni rood rondom, 2 liter Nord met momenteel een Solex gasfabriek. De versnellingsbak is voorzien van een nieuw druklager, drukgroep en donut. De carrosserie heeft nieuwe dorpels en in de achterspatborden zijn nieuwe stukken gelast.
Na veel zoeken en kijken op diverse fora heb ik ook een verlanglijstje met meer of minder ingrijpende zaken zoals; Dellorto’s, interieur verder compleet maken en afbouwen, binnen zijde spatboren en onderzijde stukje bij beetje schoonmaken en in de kleur zetten. Uiteindelijk de wielophanging toch ook maar weer opfrissen. Zo val je van het een  het ander. Inmiddels ook begonnen met een paar DHLA 40 te reinigen en voorzien van verse pakkingen en dergelijke. Leuke afwisseling tussen het krabben en schuren door.

Wellicht komen we elkaar tegen op een rit of zo maar onderweg want gebruiken en rijden is nog steeds het belangrijkste doel waar ze voor ontworpen en gebouwd is.

Groeten Henk
Beste Paul en Goof,

Hier een bericht van lidnummer 220.

Mijn naam is William Hoek en woon met mijn vrouw en 2 zonen in Zoelmond ( Betuwe ).
Ik ben broodbakker en altijd gek op het merk Alfa Romeo.
Mijn eerste auto was een Opel Kadett coupé. Totdat ik bij een BMW garage een grijze Giulietta van 1984 zag staan,
Ik was er helemaal holderdebolder van, en een week later had ik hem gekocht. Ik heb ronals velgen en Pirelli banden er onder laten leggen en was koning te rijk.
Na 4 jaar wou ik wat anders en kocht een Alfa 75 maar de ronals velgen moesten mee.
Ik heb heerlijke jaren met de Alfa's gereden tot dat er kinderen kwamen. Daarna een Opel Astra station voor het gezin en nu rij ik een Opel Zafira 2.2.

Halverwege vorig jaar begon het alfa virus weer te kriebelen.

Eerst zoeken naar een Alfetta, maar mijn vrouw zei waarom geen oudere Alfa.
Gaan zoeken en ja, die Giulia's zijn wel heel leuk. Eind vorig jaar aktief gaan zoeken naar een Giulia eerst met nuova's proefgereden. Totdat ik de Giulia super zag, en ik zei die nemen we.
Zijn gaan kijken bij van Neerijnen in Utrecht. Maar er stond niet iets bij voor ons.
Afgesproken met Koos de Groot ( eigenaar van van Neerijnen) als er één binnenkomt zal hij mij bellen.

Twee weken later belde hij op en hij zei ik heb een Giulia Super van 1973 binnen.
Ik zei we komen kijken, en er mee gereden en een week later hebben de Giulia gekocht.
Ik was weer koning te rijk, een echte Alfa Giulia Super.
Nu is het nog winter, maar als het weer warmer wordt gaan we heerlijk touren met onze Giulia Super.

Groet van alfafreak William Hoek